2011. július 4., hétfő

bőrápolás 2. pórusok

Nah jönnek a megígért arcápoló pakolások,ötletek,praktikák. Több bejegyzésbe szedem őket,úgy döntöttem,
és nem egybe. Sokkal átláthatóbb lesz így szerintem.:)
Elsőként a pórusok ellen hozok pár ötletet:
A paradicsom nagyon jó hatással van a bőrre és kitűnő pórustisztító. Tartalmaz A, B1,B2 és C vitamint is, és számos ásványi anyagot,mint pl káliumot,magnéziumot,kálciumot. Ezek mind jótékony hatással vannak a bőrödre.Hidratál, megtisztítja a bőrödet,serkenti a működését,élénkíti a bőr anyagcseréjét és még feszesebbé is teszi.Szeplős és májfoltos arca is alkalmazható.Zsíros bőrre is tökéletes,mert zsírtalanítja azt. Gyulladt pattanásokra is tökéletes,mert gyulladás csökkentő hatása is van. Kisebb égési felületekre is jó,meg nap okozta égés ellen is,mert hűsítő hatással is rendelkezik. Gondoltátok volna,hogy ennyire mindenre jó? :)
Egy egyszerű praktika hogyan alkalmazzátok.
Hozzávalók: egy nagyobb paradicsom, egy púpozott evőkanál cukor.
Az a jó,ha a paradicsomnak meg van még a szára.Mossátok meg jól,vágjatok le kb egy 3-4 cm széles szeletet,a szár felőli oldalról. Egy korongot fogtok így kapni,amit a szárral tudtok megfogni,ezután egy jó evőkanálnyi cukrot öntsél egy tálra, nyomkod jól bele a paradicsomot,hogy ráragadjon a cukor,az is jó,ha a cukor tartóba nyomod a parit,de vigyázz,hogy ne "levezd" össze a többi cukrot :D Utána már csak annyi a dolgod,hogy jól az arcodra dörzsölöd,egy tál fölött csináld,mert folyni fog a paradicsom,össze tudsz vele mindent kenni :D Várjál egy 5-10 percet,míg jól rászárad s végül langyos vízzel öblítsd le. Heti egy alkalommal,ha megismételed,gyönyörű feszes,sima bőröd lesz.

Másik fajta pakolás: Paradicsomot facsard ki,vagy kis levet nyomj ki belőle, keverj hozzá annyi búzalisztet,hogy ilyen majonéz állagú legyen,ezt kend fel az arcodra. Várd meg míg megszárad,utána dörzsöld le aztán vízzel mosd át az arcod.

Egy másik mód a pórus tisztításra,kicsit talán hatásosabb és látványosabb eredményt érhetsz el,rövidebb időn belül.
Hozzávalók: Tej, zselatin, ecset.
Elkészítés: 2-3 evőkanál tejet egy mikrózható pohárba öntsél.Adj hozzá 2-3 kanál kávéskanál zselatint,keverd össze kanállal,tedd a mikróba 10 másodpercre,hogy langyos legyen a tej,ezt az ecsettel próbáld ki a kézfejeden,ha nem túl meleg és nem hideg,hanem langyos akkor már bele is márthatod az ecsetet és kenheted az orrodra, vagy más helyekre ahol eltömődtek a pórusaid.Várd meg míg megszárad, érezni fogod,ilyen feszítő érzése lesz.Ezután egybe letudod húzni majd. S így kiszedi a kis fekete csúnya pontokat.:) Utána egy hidratáló krémmel kend át. Ez szerintem egy nagyon hatásos kis pakolás,nekem nagyon bevált,semmi kémiai anyag nincs benne és még olcsó is .

Csináltam hozzájuk videókat,majd fel is fogom tölteni,ha engedi a gép és nem fagy bele :) Addig is remélem értitek és próbáljátok ki nyugodtan. Nekem bevált:)

2 megjegyzés:

  1. Déli és északi pólusra tudsz valamit?

    VálaszTörlés
  2. A paradicsomosat nyugodtan használhatod oda is,nem csak az orr környékére. Én az egész arcomat átszoktam paradicsommal dörzsölni,vagy egy másik ötlet, citromfűből-csipkebogyóból és rozmaring keverékéből készített langyos víz, ezeket összefőződ,legtöbb háztartásban szerintem megtalálhatóak ezek,s akkor vattát bele mártasz és jól áttörlöd vele az érintett helyeket.Ha nagyon feltűnő," súlyos" a helyzet,naponta alkalmazd ezeket,s ez idő alatt ne használj, zsíros-olajos krémeket,alapozót,púdert sem,mert csak ront a helyzeten.Ha írsz az emailemre,akkor még ott tudok elküldeni pár pakolást,de ide hosszú lenne leírni. Remélem segíthettem :)

    VálaszTörlés